O nama

 

Bosnaplod d.o.o. Brčko se bavi uzgojem i preradom voća od davne 1948. godine. Kroz iskustvo i konstantan razvoj smo naučili prepoznati najbolje voće, kako bismo našim kupcima mogli ponuditi najbolje proizvode vrhunskog kvaliteta.


004-navigation-history-interface-symbol-of-a-clock-with-an-arrow
69

godina iskustva

003-farmer
300

stalnih i sezonskih radnika

farmer
1000

kooperanata

002-jam
20

proizvoda

001-fruit-salad
6000

tona prerađenog voća godišnje

Historijska fotografija

Bosnaplod je desetljićima bio generator razvoja poljoprivredne proizvodnje u Brčkom i okolnim mjestima, a to nastavlja biti i danas sa više od 1.000 kooperanata i više stotina sezonskih radnika.

 

Postrojenja i voćnjaci

Naša fabrika za preradu voća je smještena u Brčkom na površini od 53.223 m2 i posjeduje svu potrebnu infrastrukturu. Postrojenja se nalaze u samoj sirovinskoj bazi posavskog regiona. Površina samog proizvodnog postrojenja je 7.062 m2, skladišna površina je 6.290 m2, dok su rashladni kapaciteti 5.000 tona.

Značajna ulaganja u Bosnaplod su proizvodne kapacitete vinula u nove visine, tako da sa ponosom možemo reći da Bosnaplod na dnevnoj bazi može proizvesti 15.000 kg džemova, 68.000 l sokova, 80.000 kg duboko zamrznutog voća, 12.000 kg zamrznutih voćnih kaša i 12.000 sušenog voća. Pored prerađivačkih kapaciteta, Bosnaplod posjeduje i značajne kapaciteta za primarnu proizvodnju voća među kojima se naročito izdvajaju plantaže višnje, šljive, jabuke, aronije i jagode koje se prostiru na površini od ~ 140 ha. Bosnaplodov cilj je izvrsnost kako bismo na svaki stol mogli donijeti visoko kvalitetne proizvode od voća i kako bismo mogli povratiti poziciju najvećeg prerađivača voća u regionu.

 

Naši proizvodi

Dugogodišnje iskustvo i konstantan razvoj doveli su nas do toga da naši zaposlenici uvijek znaju prepoznati najbolje voće, a sve kako bi svojim potrošačima na kraju ponudili samo najbolje proizvode vrhunskog kvaliteta. U našoj bogatoj riznici voćnih proizvoda našli su se džemovi, sokovi i sušeno voće. Osim toga, tu su i duboko zamrznuto voće i voćne kaše, pekmezi te termoostavilna punjenja koje mnoge kompanije koriste u svojoj proizvodnji. Bosnaplodov cilj je izvrsnost kako bismo na svaki stol mogli donijeti visoko kvalitetne proizvode od voća i kako bismo mogli povratiti poziciju najvećeg prerađivača voća u regionu.