5 savjeta za zdrave životne navike vašeg školarca

Osjećate se umorno? Uzmite čašu soka od narandže!
August 21, 2017
aronija, kulin, voće,
Aronija Kulin Strong Mix
April 8, 2019

Svakom roditelju je zdravlje njegovog djeteta najbitnije, a od malih nogu trebate svojoj djeci stvoriti zdrave navike koje će usvojiti za cijeli život. Da biste izgradili svijest svog djeteta o zdravim prehrambenim navikama, preporučujemo da svako jutro prije polaska u školu naučite svoje dijete da ne propušta:

  • Minimalno 8h sna – Potrudite se da vaša djeca odlaze u određeno vrijeme na spavanje. Samo ako ih naučite da vode disciplinovan način života, nastavit će prakticirati ove navike ostatak svog života.
  • Kašika meda – Obezbjeđuje zdravlje i vitalnost, bolji rast i napredak, kao i otpornost na infekcije. Jako je važno da vaš školarac pojede kašiku meda prije polaska u školu, jer med poboljšava koncentraciju i pamćenje.
  • Doručak – Pokreće metabolizam i daje tijelu potrebnu energiju za dnevne obaveze. Najbolje namirnice za doručak su: žitarice, nemasno meso i riba, mlijeko i mliječni proizvodi, svježi sir, sjemenke, mahunarke i tvrdo kuhana jaja. Ako ujutro ne možete svog školarca nagovoriti da doručkuje, pripremite ukusni voćni shake kojem neće moći odoljeti.
  • Konzumacija voća – Voće sadrži vitamine i minerale koji su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma. Banane su najčešći odabir voćki za doručak, a bogate su kalijumom koji je važan nutrijent za zdravlje mišića koji su u razvoju u školskoj dobi.
  • Kulin sok – Čaša Kulin soka prije odlaska u školu obezbijedit će vašem školarcu potrebnu energiju. Domaći i prirodni okusi bez šećera i umjetnih zaslađivača, sa 100%-tnim udjelom voća.